zondag 18 december 2011

17 december richting Hab

Het heeft even geduurd eer ik mijn blog kon aanpassen. De internetverbinding in de hab is heel pover en al tijdens de eerste avond hadden wij onze limiet overschreden. Resultaat, onmogelijk om nog op een normale manier te werken. Met veel moeite kon een mailtje verstuurd worden. Maar dit terzijde.
Gisteren was het dan zover. Na een reis van ongeveer 24 uur, met tussenstops in Washington en Denver, kwamen we aan in Grand Junction. Het stadje waar we de eerste nacht nog in het Best Western Sandman hotel konden doorbrengen. Karon haar vlucht was uitgesteld en arriveerde pas iets na middernacht. Veel nachtrust hadden we dus want om 7u30 stond het ontbijt op het programma en om 8:30 moest ik de huurwagen afhalen op de luchthaven. De grote Ford 4X4 zat afgeladen vol met bagage en we moesten nog vracht en voedselpakketten oppikken in Hanksville.
Het weer was koud maar droog en zonnig en de rit naar Hanksville verliep dan ook uitstekend.
Aankomst in Hanksville 11:30. In Hollow Mountain, een benzine station met winkeltje uitgehold in een rotswand, moest materiaal voor experimenten worden opgepikt. De weerballonnen en de doos met schoolexperimenten waren reeds opgestuurd en aangekomen. Even verderop, in Bull Market, waren enkele grote dozen met voedsel voorzien. Met de grootste moeite kregen we die nog in de wagen. Daarna de laatste rit naar de hab. Met mijn deelname van vorig jaar wist ik nog perfect waar deze zich bevond. Aankomst aan de hab om 12:30 zoals voorzien.
Na een kort briefing vond de crew change-over plaats en vertrok crew 108 om 14:00 terug naar Grand Junction. Hun taak was volbracht, voor MDRS 109 begon de simulatie.

Er werd een korte briefing gehouden waarin de taken voor de eerstvolgende dagen werden verdeeld. Dankzij de medewerking van Karon werd een taakverdeling opgesteld inzake koken, afwas en EVA crew samenstelling. EVA staat voor ruimtewandeling. Omwille van het goede weer, beslisten we om de volgende dag meteen met de EVA's te beginnen. Een crew in de voormiddag met Karon, David en Leandro, terwijl Aster, Victoria en mezelf in de hab zouden blijven als capcom en om enkele zaken op orde te stellen, zoals een inventaris van het aanwezige voedsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten